Gegrilde Parelhoen en Scampi Clubsandwich met Yoghurtdressing

Deze clubsandwich biedt een heerlijke combinatie van gegrilde parelhoen, sappige scampi en een romige yoghurtdressing. De toevoeging van de auberginetapenade geeft een extra smaakdimensie aan dit klassieke gerecht. Serveer het als een verrukkelijke lunch of een licht diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 parelhoenfilets
  • 8 zoutwaterscampi maat 16-20
  • 6 sneetjes bruinbrood diagonaal gehalveerd
  • 50 gram rucola
  • 75 gram Parmezaan
  • Paprika in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gehakte dragon
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen gehakt
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Voor de tapenade:

  • 1 aubergine gewassen en in kwarten gesneden
  • 30 gram olijven fijngehakt
  • 1 knoflookteen gehakt
  • Citroensap

Voor de yoghurtdressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel mayonaise
  • 100 ml kreeftensoep uit blik
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 banaansjalot gesnipperd

Instructies

  • Verwijder het vel en de graat van de parelhoenfilets.
  • Snijd ze in twee dunne plakken in de lengterichting.
  • Grill de plakken en leg ze vervolgens in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Leg de paprikablokjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom gedurende 1 minuut.
  • Laat afkoelen en meng met olijfolie, dragon, peper en zout.
  • Bak de sneetjes brood in de oven tot ze knapperig zijn.
  • Voor de auberginetapenade, stoom de auberginekwarten gedurende 2 minuten.
  • Schraap het vruchtvlees uit de schil en meng het met knoflook, olijven, citroensap, peper en zout.
  • Meng de ingrediënten voor de yoghurtdressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Stoom de scampi in een pan met olie en knoflook gedurende 8 minuten.
  • Bestrijk de sneetjes toast met de tapenade en bouw de clubsandwich als volgt op: toast, plakje parelhoen, uienringen, toast, rucola, 2 scampi, Parmezaanse kaas, paprika en eindig met een sneetje toast.
  • Steek een bamboespies door elke sandwich.
  • Garneer de borden met de yoghurtdressing en wat paprikablokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde parelhoen en de frisse yoghurtdressing.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Gevogelte / Hoofdgerechten