Cocktail de concombre au crabe

krabcocktail met komkommer
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • dl mayonaise
  • 4 mooie blaadjes sla
  • zout
  • peper
  • 100 g gekookte ham aan 1 stuk
  • 150 g krab
  • 1 borrelglaasje cognac
  • peterselie
  • ½ venkelknol

Instructies

  • Schil de komkommer.
  • Haal de pitten eruit en snij in blokjes.
  • Bestrooi met zout en laat in een uur uitlekken.
  • Maak de venkelknol schoon en snij in dunne reepjes.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Meng venkel, ham en krab.
  • Bewaar 4 mooie stukjes krab voor garnering.
  • Meng de uitgelekte komkommer bij de rest.
  • Giet de cognac erover heen.
  • Laat 2 uur marineren in de koelkast.
  • Maka de mayonaise aan (iets kruidiger dan normaal).
  • Was en droog de slablaadjes.
  • Leg in elke coupe een blaadje sla, schenk er het mengsel op en de mayonaise.
  • Garneer met de achtergehouden stukjes krab.
  • Hak de peterselie fijn en strooi erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten