Cocktail de crevettes

garnalencocktail
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g champignons
  • 1 eierdooier
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 4 blaadjes peterselie
  • 1 borrelglaasje sherry
  • mosterd
  • tomatenketchup
  • worcestersaus
  • citroensap
  • 200 g garnalen
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 dl slagroom
  • peper
  • zout
  • olie
  • 1 kropje sla
  • paprikapoeder
  • azijn

Instructies

  • Pocheer de champignons 3 minuten in water met wat azijn.
  • Giet ze af en spoel ze koud.
  • Maak van de eierdooier een mayonaise.
  • Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is.
  • Meng door de mayonaise, voeg er naar smaak sherry, cognac en tomatenketchup door.
  • Voeg eventueel paprikapoeder en citroensap toe.
  • Voeg er de garnalen, de in kwarten gesneden champignons en fijngemaakte eieren bij.
  • Werk alles goed door elkaar.
  • Beleg de coupes met een mooi slablaadje.
  • Verdeel het mengsel over de coupes.
  • Leg er een schijfje gecannelleerde* citroen, beetje paprikapoeder en het peterselieblaadje op.

Notities / Tips / Wijnadvies

*Cannelleren = insnijden van de schil van b.v. citroen of de hoed van champignons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten