Cocktail de moules à la milanaise

(Milanse mossel cocktail)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 4 mooie blaadjes sla
  • deciliter mayonaise
  • cayennepeper
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • cognac
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de mosselen schoon.
  • Pers de citroen uit.
  • Doe de mosselen, citroensap en wat peper in een grote pan.
  • Kook de mosselen op een hoog vuur onders chudden tot ze open zijn.
  • Haal ze uit de pan en verwijder de schelpen laat afkoelen.
  • Werk een scheutje cognac door de mayonaise.
  • Was de sinaasappel en snij 2 schijven uit het midden en pers de rest uit.
  • Meng 2 eetlepels sap door de mayonaise.
  • Breng op smaak met cayennepeper.
  • Leg in elke coupe een blaadje sla.
  • Leg er wat mosselen op en schenk er wat saus over.
  • Was de peterselie en hak fijn.
  • Strooi wat over de mosselen.
  • Garneer met een half partje sinaasappel.
  • Serveer met geroosterd brood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië