Cocktail met gemarineerde tomaten en zeefruit

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 rijpe trostomaten
  • ½ rode ui
  • ½ rode peper
  • 3 takjes oregano
  • 1 limoen
  • 30 g groene olijven zonder pit
  • 1 bakje fruits de mer 150 g
  • 2 eetlepel(s) tomatensap
  • 1 eetlepel(s) olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Tomaten wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • Van oregano 2 takjes fijnhakken, rest achterhouden voor garnering.
  • Limoen uitpersen.
  • Olijven in lengte halveren.
  • In kom tomaten, ui, peper, oregano, limoensap, olijven, zeevruchten, tomatensap en olie door elkaar scheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Minimaal 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaken zich goed kunnen vermengen.
  • Tomaten-zeefruitcocktail in cocktailglazen scheppen en garneren met achtergehouden oregano.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met tacoschelpen of tortillachips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Mexico