Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kip
- 4 eetlepel(s) ketjap manis zoete
- 2 eetlepel(s) ketjap asin zoute
- 1 eetlepel(s) olie ik gebruik knoflook-chili-olie
- 2 eetlepel(s) kipkruiden
- 1 eetlepel(s) honing
- 150 ml coca cola
- 1 eetlepel(s) olie
Instructies
- Snij de ergste vetrandjes van de kip af (dat doe ik tenminste wel altijd)
- Smeer de kip goed in met de kip-kruiden.
- Doe de olie, de zoete en de zoute ketjap en de honing erbij.
- Roer door elkaar.
- Zet afgedekt minimaal een uur in de koelkast, langer mag ook!
- Bak de kip zonder extra boter of olie aan twee kanten op hoog vuur goed bruin.
- Giet dan voorzichtig de cola erbij.
- Laat het vuur even hoog tot de cola goed kookt en zet het vuur dan laag. Doe geen deksel op de pan!
- Laat dit 45 minuten zachtjes op staan.
- Na drie kwartier is de meeste cola verdampt maar nog niet alles. Het is nog vochtig onder in de pan.
- Zet het vuur nu hoog en blijf de kip telkens om en om draaien tot dat alle vocht verdwenen is.
- Dit duurt op hoog vuur een minuut of 10.
- Dan is de suiker van de cola gekarameliseerd en blijft lekker aan de kip plakken