Compleet menu met aardappelen, groenten en zalm

Gezond Gestoomd Menu: Aardappelen, Groenten en Zalm

Porties: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de aardappelen:

  • 1 kg geschilde of geschrapte krieltjes of aardappelen in de schil zoals amandines of rozeval
  • Grof zeezout
  • Optioneel: kruidenzout

Voor de groenten:

  • 800 gram worteltjes in plakjes van een halve centimeter
  • 500 gram broccoli roosjes

Voor de zalm:

  • 8 zalmfilets van ongeveer 150 gram elk
  • Zwarte peper uit de molen
  • Verse dille

Voor de witte-wijnsaus:

  • 2 gesnipperde uien
  • 250 ml kookroom
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram boter in kleine blokjes
  • 50 ml azijn
  • Zout naar smaak
  • Takje tijm
  • Peper naar smaak

Instructies

Aardappelen:

  • Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
  • Bestrooi ze met grof zeezout uit de molen of kruidenzout voor extra smaak.

Groenten:

  • Snijd de worteltjes in plakjes van een halve centimeter.
  • Bereid de worteltjes en broccoli samen in dezelfde stoomovenpan.

Zalm:

  • Vet de stoomovenpan lichtjes in met olie.
  • Bestrooi de zalmmoten met zwarte peper uit de molen en leg er wat takjes dille op.
  • Stoom de zalm tot ze gaar is.

Witte-wijnsaus:

  • Kook de witte wijn, azijn, ui en tijm in tot een derde van de vloeistof overblijft.
  • Voeg de kookroom toe en laat nog 5 minuten inkoken.
  • Passeer de saus door een zeef.
  • Verwarm de saus voor het serveren en klop er met een garde de boterklontjes doorheen.
  • Serveer de saus direct.
  • Serveer de gestoomde aardappelen, groenten en zalm met de witte-wijnsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit gezonde gestoomde menu, bereid zonder toevoeging van vetstoffen en met pure smaken!

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij / Zout arm