Confituurrol

Confituurrol

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 210 g eieren
  • 100 g suiker
  • 50 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 25 g boter
  • poedersuiker

eventueel

  • zure room als extra vulling

Versiering:

  • geroosterde amandelen
  • aardbeienconfituur

Instructies

  • Sla de eieren los en voeg de suiker er bij.
  • Klop de eiermassa luchtig.
  • Voeg de gezeefde bloem en maïzena toe en spatel voorzichtig onder het mengsel.
  • Smelt de boter en meng die er voorzichtig onder.
  • Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kleef het papier aan de bakplaat met een likje van het beslag in elke hoek van de plaat.
  • Verwarm de oven op 230°C.
  • Verdeel het beslag met een beslagmes over de bakplaat.
  • Bak kort af in 7 minuten.
  • Bestrooi meteen met wat poedersuiker en laat omgekeerd afkoelen op een rooster waarop een handdoek ligt.
  • Maak het bakpapier los van de biscuitplak en leg op een proper vel bakpapier.
  • Warm aardbeienconfituur op met een scheutje water, breng aan de kook.
  • Doe geschaafde amandelen op een vuurvaste schotel en rooster goudbruin in de oven.
  • Strijk met een borstel de warme confituur royaal op de plak.
  • Wie wil kan er bovendien wat zure room bovenop strijken.
  • Dat zorgt voor een frissere toets.
  • Rol de biscuit op.
  • Span de rol wat aan en laat even rusten met de naad naar onder.
  • Abricoteer ook de volledige buitenkant van de rol en wentel meteen in de geroosterde amandelsnippers.
  • Snij de eindjes recht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kan de jamrol ook omhullen met gehakte pistache- of hazelnootjes. Of maak je eigen creatie met abrikozenconfituur of boterroom.
Je kan de suiker vooraf even in de oven opwarmen zodat deze lauw-warm is. Dit zal er voor zorgen dat het biscuitbeslag extra luchtig en licht wordt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht
Land van herkomst België