Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 12 kip zonder rugstuk
- 1 fles rode wijn
- een paar takjes tijm
- een paar takjes rozemarijn
- 1 potje kippenbouillon
- basterdsuiker
- haricot verts
- magere spekblokjes
- olijfolie
- peper & zout
Voor het bouquet:
- 1 winterpeen
- knolselderij
- 1 ui
- 1 prei
- bleekselderij
- 1 bakje champignons
- 3 tenen knoflook
Instructies
- Snijd het overtollige vet weg van de kippendijen.
- Bestrooi met peper en zout en bak ze om en om bruin in de koekenpan.
- De dijen afblussen met rode wijn, doe ze dan in een braadpan en voeg de rest van de wijn toe totdat ze net onder staan.
- Laat langzaam doorgaren op een middelhoog vuur en laat de tijm meetrekken.
- Snijd de groente voor het bouquet in grove stukken en bak het in een koekenpan.
- Schep de dijen regelmatig om en als ze bijna gaar zijn doe je het bouquet erbij.
- Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Bak de spekjes knapperig.
- Als de dijen goed gaar zijn, schep je ze samen met de groente uit het vocht.
- Voeg de kippenbouillon toe en kook de jus vervolgens in totdat deze iets dikker begint te worden.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje bruine suiker toe.
- Doe dan de kip en de groente terug in de jus en laat nog een paar minuten doorkoken.
- Verwarm de haricot verts en spekjes in een koekenpan met roomboter.
- Serveer de kip met de boontjes en aardappelpuree.