Coq au vin met haricot verts

Coq au vin met haricot verts

Coq au vin met haricot verts

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 12 kip zonder rugstuk
  • 1 fles rode wijn
  • een paar takjes tijm
  • een paar takjes rozemarijn
  • 1 potje kippenbouillon
  • basterdsuiker
  • haricot verts
  • magere spekblokjes
  • olijfolie
  • peper & zout

Voor het bouquet:

  • 1 winterpeen
  • knolselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • bleekselderij
  • 1 bakje champignons
  • 3 tenen knoflook

Instructies

  • Snijd het overtollige vet weg van de kippendijen.
  • Bestrooi met peper en zout en bak ze om en om bruin in de koekenpan. 
  • De dijen afblussen met rode wijn, doe ze dan in een braadpan en voeg de rest van de wijn toe totdat ze net onder staan. 
  • Laat langzaam doorgaren op een middelhoog vuur en laat de tijm meetrekken.
  • Snijd de groente voor het bouquet in grove stukken en bak het in een koekenpan.
  • Schep de dijen regelmatig om en als ze bijna gaar zijn doe je het bouquet erbij.
  • Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Bak de spekjes knapperig.
  • Als de dijen goed gaar zijn, schep je ze samen met de groente uit het vocht. 
  • Voeg de kippenbouillon toe en kook de jus vervolgens in totdat deze iets dikker begint te worden.
  •  Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje bruine suiker toe.
  • Doe dan de kip en de groente terug in de jus en laat nog een paar minuten doorkoken.
  • Verwarm de haricot verts en spekjes in een koekenpan met roomboter.
  • Serveer de kip met de boontjes en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Gevogelte / Kip
Land van herkomst Frankrijk