Coquilles in de schelp gebakken met ui, ham en witte wijn

Coquilles in de Schelp met Sjalot, Ham en Witte Wijn

Deze heerlijke coquilles in de schelp met een smaakvolle saus van sjalot, ham en witte wijn zijn een elegante en verrukkelijke keuze voor een speciale gelegenheid of een luxe diner thuis. De combinatie van zeevruchten en aromatische ingrediënten zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 coquilles in de schelp
  • 1 klein sjalotje gesnipperd
  • 20 gram rauwe ham in blokjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 200 ml droge witte wijn
  • Zout
  • 35 gram wit broodkruim

Instructies

  • Open de coquilleschelpen, haal de coquilles eruit en maak de schelpen schoon.
  • Bewaar de noot en koraal.
  • Spoel de schelpen schoon en droog ze goed af.
  • Verhit de olijfolie in een sauspan en fruit de gesnipperde sjalot gedurende één minuut op laag vuur.
  • Voeg vervolgens de blokjes ham toe en bak nog één minuut mee.
  • Voeg daarna het paprikapoeder toe en bak nog één minuut rustig mee.
  • Schenk de droge witte wijn erbij en laat rustig inkoken tot ongeveer 1/3 is overgebleven.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bestrooi de coquilles met een beetje zout, leg ze met de koraal in het bolle deel van de schelp en verdeel het sjalot-hammengsel erover.
  • Strooi wat broodkruim over de coquilles en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Bak de coquilles in de schelp gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op 220°C.
  • Serveer de coquilles in de schelp direct op een bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de delicate smaak van de coquilles en de witte wijn saus.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 10 g | Vet: 5 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Feestdagen etc Kerst