Coquilles Saint Jacques à la Bretonne
Bretonse St Jacobschelpen
Ingrediënten
- 8 Sint Jacobsschelpen
- 1 theelepel broodkruim
- 1 eetlepel(s) bloem
- 2 teentjes knoflook
- 2 ui
- 1 theelepel peterselie
- 2 dl witte wijn
- 6 eetlepel(s) melk
- 1 eetlepel(s) calvados
- 1 sjalot
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 100 gram boter
Instructies
- Hak de uien, sjalot, knoflook en peterselie fijn.
- Smelt de helft van de boter in een pannetje.
- Bak de sjalot glazig.
- Voeg de wijn, calvados erbij en leg de schelpdieren er enkele minuten in.
- Haal ze er uit en hou ze warm.
- Drenk het kruim in de melk en voeg bij het vocht.
- Voeg de peterselie en knoflook toe.
- Laat enkele minuten koken onder voortdurend roeren.
- Voeg nu de bloem toe en meng er goed door.
- Laat nog enkele minuten staan op een laag vuur.
- De saus moet nu de consistentie van bechamel krijgen.
- Leg de schelpdieren in de schelpen.
- Geef er wat saus bij en strooi er wat paneermeel over.
- Schenk er wat gesmolten boter bij en laat onder de grill mooi bruin worden.