Coquilles Saint Jacques à la Bretonne

Bretonse St Jacobschelpen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 1 theelepel broodkruim
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ui
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 dl witte wijn
  • 6 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) calvados
  • 1 sjalot
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 100 gram boter

Instructies

  • Hak de uien, sjalot, knoflook en peterselie fijn.
  • Smelt de helft van de boter in een pannetje.
  • Bak de sjalot glazig.
  • Voeg de wijn, calvados erbij en leg de schelpdieren er enkele minuten in.
  • Haal ze er uit en hou ze warm.
  • Drenk het kruim in de melk en voeg bij het vocht.
  • Voeg de peterselie en knoflook toe.
  • Laat enkele minuten koken onder voortdurend roeren.
  • Voeg nu de bloem toe en meng er goed door.
  • Laat nog enkele minuten staan op een laag vuur.
  • De saus moet nu de consistentie van bechamel krijgen.
  • Leg de schelpdieren in de schelpen.
  • Geef er wat saus bij en strooi er wat paneermeel over.
  • Schenk er wat gesmolten boter bij en laat onder de grill mooi bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk