Coquilles Saint Jacques en croûte

(St Jacobsschelpen in deeg)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel olie
  • 4 deciliter water
  • 1 truffel
  • 220 g bloem
  • 2 ei
  • zout
  • peper

Instructies

  • Doe 185 g bloem in een kom en voeg 65 g, in stukjes gesneden, boter toe.
  • Maak het met de vingers fijn.
  • Maka een kuiltje in de bloem en leg de eierdooier, wat zout en 1 eetlepel olie erin.
  • Voeg 3 tot 5 cl water toe en meng snel tot een samenhangend deeg.
  • Maak er een bal van en bewaar tot gebruik.
  • Snij het schelpdierenvlees in stukjes.
  • Smelt 35 g boter in een pan en voeg 35 g bloem toe en maak een witte roux.
  • Voeg 3½ dl water toe en maak een gladde saus.
  • Laat 15 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout, peper en klein gesneden truffel.
  • Voeg de koraal en de schelpdieren toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte.
  • Snij er 4 schijven uit die 2 à 3 cm groter zijn dan de schelpen.
  • Schenk het schelpdierenmengsel in de schelpen en leg er een plak deeg over.
  • Sla het deeg goed om de schelp en plak vast met een beetje water.
  • Zorg dat ze hermetisch gesloten zijn.
  • Klop de 2e eierdooier met wat water los en bestrijk het deeg ermee.
  • Zet de schelpen 20 minuten in een oven van 200ºC.
  • Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten