Coquilles Saint Jaques au gratin
gegratineerde Sint Jacobsschelpen
Ingrediënten
- 8 Sint Jacobsschelpen
- paneermeel
- 80 g boter
- witte wijn
- 1 citroen
- peper
- zout
- 3 eetlepel(s) bloem
- 1 sjalotje
- 200 g champignons
Instructies
- Was de schelpen en snij het koraal eraf.
- Hak het sjalotje fijn en snij de champignons in plakjes.
- Smelt boter in een pan en fruit de sjalot en champignon samen in de boter.
- Schep er wat bloem overheen en roer voorzichtig in de massa tot de bloem gaar is.
- Snij het koraal in kleine stukjes en voeg toe.
- Blus af met de witte wijn, zodat een gladde maar niet te dunne saus ontstaat.
- Laat de saus even doorkoken.
- Snij de schelpdieren in drie of vier plakjes.
- Bestrooi met zout en peper.
- Haal ze door de bloem en bak ze in boter aan beide kanten bruin.
- Leg de schijfjes schelpdieren in de schelpen.
- Schenk er wat saus over.
- Strooi er wat paneermeel over.
- Leg er een klontje boter op en gratineer onder de grill.
- Serveer met vers stokbrood met boter.