Coquilles Saint Jaques au gratin

gegratineerde Sint Jacobsschelpen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • paneermeel
  • 80 g boter
  • witte wijn
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 1 sjalotje
  • 200 g champignons

Instructies

  • Was de schelpen en snij het koraal eraf.
  • Hak het sjalotje fijn en snij de champignons in plakjes.
  • Smelt boter in een pan en fruit de sjalot en champignon samen in de boter.
  • Schep er wat bloem overheen en roer voorzichtig in de massa tot de bloem gaar is.
  • Snij het koraal in kleine stukjes en voeg toe.
  • Blus af met de witte wijn, zodat een gladde maar niet te dunne saus ontstaat.
  • Laat de saus even doorkoken.
  • Snij de schelpdieren in drie of vier plakjes.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Haal ze door de bloem en bak ze in boter aan beide kanten bruin.
  • Leg de schijfjes schelpdieren in de schelpen.
  • Schenk er wat saus over.
  • Strooi er wat paneermeel over.
  • Leg er een klontje boter op en gratineer onder de grill.
  • Serveer met vers stokbrood met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten