Côtelettes de chevreuil Conti

reekoteletten Conti
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reekoteletten
  • 2 bouquets garni’s
  • 2 kruidnagels
  • 2 kg grof zout
  • 2 wortels
  • 3 dl pepersaus
  • 1 kalfstong
  • 250 g linzen
  • 150 g boter
  • 2 uien
  • 1 prei
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat op de dag voor het diner de kalfstong 5 uur uittrekken in koud water.
  • Ververs dit enkele malen.
  • Doe de tong dan in een grote pan met kokend water.
  • Laat daarin 35 minuten koken en verwijder daarna het vel.
  • Bedek de bodem van een diepe schaal met grof zout en leg daar de tong op en bedek het geheel met grof zout.
  • Leg er dan een plank met een gewicht erop en laat het zo staan tot de volgende dag.
  • Week ook de avond tevoren de linzen in ruim water.
  • Op de dag van het diner schilt u de uien, wortels en prei.
  • Steek in elke ui een kruidnagel.
  • Doe vervolgens in een pan: gezouten water, 1 ui, 1 wortel en 1 bouquet garni.
  • Haal de tong uit het zout en droog af met keukenpapier en doe ze in de pan.
  • Breng het water aan de kook em laat de tong zachtjes 2½ uur koken.
  • Doe in een andere pan: gezouten water, de andere ui, de andere wortel em het 2e bouquet garni.
  • Laat de inzen uitlekken en doe ze in het water en breng aan de kook.
  • Laat 1½ uur koken.
  • Zorg dat inmiddels de pepersaus warm is.
  • Als de linzen gaar zijn, giet ze af en wrijf ze tot puree.
  • Voeg er 100 g boter bij en meng goed op zacht vuur en doe de puree in een voorverwarmde schaal.
  • Hou deze warm.
  • Smelt de rest van de boter en als ze heet is, bak er dan de koteletten 5 minuten in zodat ze bruin zijn.
  • Geef er zout en peper over.
  • Leg ze op een verwarmde schaal en hou warm.
  • Snij d tong in plakken en leg deze tussen de koteletten.
  • Geef er de pepersaus over en serveer er de linzenpuree bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk