Côtelettes de marcassin aux poires

koteletten van wild zwijn met peren
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wildzwijnkoteletten
  • 4 peren
  • 2 citroenen
  • kaneel
  • 3 dl pepersaus
  • zout
  • peper
  • 0,3 dl cognac
  • 80 g boter
  • 2 jeneverbessen
  • 3 eetlepels suiker
  • olie

Instructies

  • Pers de jeneverbessen fijn en meng ze met het sap van de citroenen en 1 dl olie.
  • Laat de koteletten hierin 2 uur marineren.
  • Schil de peren, snij ze in tweeën en verwijder de klokhuizen.
  • Breng een pan met water aan de kook met de suiker en wat kaneel en pocheer de peren hierin.
  • Laat de koteletten uitlekken en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit de boter in een pan en bak de koteletten 7 minuten aan elke kant.
  • Leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Blus het braadvocht af met de cognac en voeg het vocht bij de pepersaus.
  • Leg de peren bij de koteletten en schenk er wat saus over en serveer de rest in een sauskom erbij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Wild
Land van herkomst Frankrijk