Courgette aardappelsoep
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de courgette en snijd hem in blokjes.
- Doe de aardappel- en courgetteblokjes, 1 liter water en de bouillontabletten in een pan, breng het aan de kook en kook de soep met een deksel op de pan in ± 15 minuten zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur en pureer de blokjes met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
- Laat afkoelen en zet de pan tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
- Knip de bieslook en peterselie boven een kopje fijn.
- Verwarm de courgette-aardappelsoep in ± 10 minuten zachtjes.
- Voeg de verse roomkaas met kruiden toe en laat die al roerend zachtjes smelten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 diepe borden en strooi er het kruidenmengsel over.
- Serveer er soepstengels bij.