Courgette aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Courgette aardappelsoep

 

Courgette aardappelsoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties6
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 500 gr aardappel
  • 300 gr courgette
  • 2 vleesbouillon
  • 4 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 150 gr verse roomkaas met tuinkruiden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  • Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  • Doe de aardappel- en courgetteblokjes, 1 liter water en de bouillontabletten in een pan, breng het aan de kook en kook de soep met een deksel op de pan in ± 15 minuten zachtjes gaar.
  • Neem de pan van het vuur en pureer de blokjes met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Laat afkoelen en zet de pan tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Knip de bieslook en peterselie boven een kopje fijn.
  • Verwarm de courgette-aardappelsoep in ± 10 minuten zachtjes.
  • Voeg de verse roomkaas met kruiden toe en laat die al roerend zachtjes smelten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden en strooi er het kruidenmengsel over.
  • Serveer er soepstengels bij.