Courgette met citroenolie en amandelen

Australische Courgette met Citroenolie en Amandelen

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • 3 eetlepels gehakte amandelen

Instructies

  • Boen de citroen schoon en snijd met een dunschiller de schil (zonder het wit) in repen.
  • Verwarm de olijfolie in een steelpannetje met de stukjes citroenschil en de gehalveerde knoflook.
  • Verwarm kort.
  • Haal de pan van het vuur en laat de olie minstens 30 minuten trekken; roer af en toe.
  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Halveer de courgettes, schraap de zaadlijsten eruit en snijd de courgettes in boogjes.
  • Haal de knoflook en citroenschil uit de olie.
  • Verhit de olie en voeg de courgette toe.
  • Bak de courgette op hoog vuur in 5 minuten gaar, af en toe omscheppen.
  • Breng de courgette op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Meng de geroosterde amandelen door de courgette.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze smaakvolle courgette met citroenolie en amandelen is een perfect bijgerecht bij gegrilde gerechten of als onderdeel van een vegetarische maaltijd.
Serveer het met een knapperig stuk brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Als drankje past een koel glas Australische Chardonnay uitstekend bij de citrusachtige tonen van de citroenolie.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch