Courgette-pannenkoekjes met citroenyoghurt
Ingrediënten
- 700 g courgette
- 1 ui
- zout
- 4 eetlepel citroensap
- 2 eetlepel gehakte munt vers of diepvries
- 3 eetlepel bloem
- 4 eieren
- versgemalen peper
- 3 eetlepel olijfolie
- 3 deciliter volle yoghurt
- 2 eetlepel honing
- 1 theelepel citroenrasp
- mespuntje cayennepeper
Instructies
- Rasp de gewassen courgettes en de gepelde ui grof.
- Bestrooi ze met zout en besprenkel ze met twee eetlepels citroensap.
- Meng de munt, bloem en eieren erdoor en roer er een glad beslag van.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en laat steeds één lepel van het beslag in de pan glijden.
- Bak de pannenkoekjes om en om, haal ze uit de pan en houd ze even warm.
- Meng voor de citroenyoghurt de yoghurt met honing, 2 eetlepels citroensap en citroenrasp en cayennepeper.
- Serveer de yoghurt bij de pannenkoekjes.