Courgette preisoep met croûtons
1 dunne prei 1 kleine courgette 3 eetlepels olijfolie 1/4 liter melk 1 kruidenbouillontablet 1 theelepel tijm 1 sneetje witbrood zout, peper
Instructies
- Maak de prei schoon; snijd een stukje prei van ± 3 cm in flinterdunne ringetjes en houd deze achter voor de garnering.
- Snijd de rest van de prei in ringen.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de prei en de courgette zachtjes glazig.
- Voeg de melk en 2 dl water toe met het kruidenbouillontablet en de tijm.
- Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
- Snijd het sneetje brood in kleine blokjes.
- Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin.
- Pureer het groenten-melkmengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 2 borden en strooi er de preiringetjes en de croûtons in.