Courgette tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie

AllerHande augustus 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje verse bieslook à 25 g
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g tagliatelle pasta
  • zout
  • 1 courgette
  • 2 bakjes Hollandse garnalen à 100 g
  • peper

Instructies

  • Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • Intussen courgette wassen en in lengte halveren.
  • Zaadjes met theelepel eruit scheppen.
  • Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven.
  • Courgettelinten door pasta scheppen en ca. 1 minuut meekoken.
  • Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan.
  • In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen.
  • Garnalen met olie erover scheppen.
  • Serveren met gebakken tomaten uit de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland