Courgette tagliatelle met garnalen in knoflook-bieslookolie
AllerHande augustus 2001
Ingrediënten
Instructies
- Boven kommetje bieslook fijn knippen en 4 eetlepels olie erdoor mengen.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Tagliatelle in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar koken.
- Intussen courgette wassen en in lengte halveren.
- Zaadjes met theelepel eruit scheppen.
- Courgette (met kaasschaaf of rasp) in dunne linten schaven.
- Courgettelinten door pasta scheppen en ca. 1 minuut meekoken.
- Pasta afgieten en tot gebruik afgedekt laten staan.
- In pan rest van olie verhitten en knoflook en garnalen ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
- Van vuur af bieslook in olie erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Tagliatelle met courgette over vier borden verdelen.
- Garnalen met olie erover scheppen.
- Serveren met gebakken tomaten uit de oven.