Courgettecake met pijnboompitjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje gistpoeder of 5 gr zuiveringszout
  • 100 gram pijnboompitjes
  • een snufje komijnzaadpoeder

Instructies

  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Was de courgette, dep hem droog en rasp hem grof.
  • Klop de eieren en meng er de gesmolten boter en de suiker door.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de bloem, het zout, de vanillesuiker, de gist (of het zuiveringszout) en het komijnzaad in een kom.
  • Voeg dit mengsel aan de boter met de suiker en de eieren toe en mix het geheel tot een homogeen, vloeibaar deeg.
  • Voeg de courgette en de pijnboompitjes toe.
  • Vet een langwerpige cakevorm met wat gesmolten boter in, bestrooi hem met bloem en giet het deeg in de vorm.
  • Zet de cake in de oven, verlaag de temperatuur na 10 minuten tot 180°C en laat de cake op deze temperatuur nog een goed uur verder bakken.
  • Neem de cake uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake