Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 bosje peterselie
- 2 liter kippenbouillon
- 1 klontje boter
- zout peper
Instructies
- Snijd de courgettes in blokjes.
- Breng de bouillon met de courgettes aan de kook of maak de bouillon met 2 liter water en 4 kippenbouillonblokjes.
- Laat een half uur koken.
- Snijd intussen de champignons in plakjes en bak deze in het klontje boter.
- Voeg op het laatst de fijngesneden peterselie toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Niet te veel zout want de bouillon bevat ook al zout.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg de champignons toe.
- Verdeel de soep over de borden of kommen.
Voedingswaarden
Calories: 70 kcal