Courgettesoep met kaasbroodjes
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper het sjalotje.
- Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olie en fruit het sjalotje en de courgette hierin glazig.
- Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe en laat de soep ± 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de peterselie en 3 eetlepels basilicum toe en pureer de soep.
- Laat de soep afkoelen.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Pers de knoflook boven de rest van de olie uit.
- Snijd het stokbrood schuin in plakken, bestrijk die met de knoflookolie en rooster ze onder de grill in ± 3 minuten goudbruin.
- Laat de broodjes afkoelen.
- Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de mozzarella in blokjes.
- Klop de eieren los met de kaas.
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Verwarm al roerend de soep.
- Verdeel de mozzarella en de tomaat over de stokbroodjes en maal er peper boven.
- Schuif de broodjes ± 10 cm onder de hete grill en laat de kaas maar net smelten.
- Leg de broodjes op een schaal en strooi er de rest van de basilicum over.
- Voeg enkele lepels hete soep aan het eiermengsel toe en voeg dit al roerend aan de soep toe.
- Blijf roeren tot de soep gebonden is, maar laat de soep niet meer koken. Zet de soep op een rechaud en zet de schaal met broodjes ernaast.