Couscous met paddestoelen en asperges

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • couscous
  • verse morilles Turkse of andere paddestoelen
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 1 sjalotje
  • bouillon
  • asperges groen of wit
  • crême fraiche
  • waterkers
  • verse oregano of peterselie
  • asperges
  • Hollandse saus

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat boter.
  • Doe er de kleingesneden paddestoelen bij en bak ze even mee.
  • Giet er wat bouillon bij en laat zachtjes pruttelen.
  • Kook de asperges beetgaar, snijd ze in kleine stukjes en laat die in crème fraîche met
  • wat boter en het aspergevocht zachtjes doorgaren tot de massa begint te binden.
  • Maak de Hollandse saus en vermeng die met een staafmixer met waterkerspuree.
  • Maak met een lepel mooie bolletjes couscous op het bord, leg de aspergeragoût, de
  • paddestoelen en de waterkerssaus eromheen en bestrooi met de fijngeplukte kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch