Couscouspilav met kipfilet en rode-wijnjus
Ingrediënten
- 1 ui naar smaak
- 2 teentjes knoflook naar smaak
- ½ pak couscous à 500 g biologisch
- 50 g roomboter Biologisch
- 4 kipfilets à ca. 100 g biologisch
- 75 g rozijnen
- ½ zakje pistachenoten à 100 g biologisch
- 2 dl sinaasappelsap fles à 750 ml biologisch
- 2 dl rode wijn Biologisch
- 3 theelepels chilipoeder naar smaak
- 1 theelepel kaneelpoeder naar smaak
- zeezout naar smaak
- versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- In een pan 1/4 deel van de ui en knoflook met rozijnen, sinaasappelsap en rode wijn aan de kook brengen.
- Ca.
- 5 minuten zachtjes laten koken en daarna laten afkoelen.
- Pistachenoten pellen.
- Kipfilets bestrooien met zout, peper en de helft van het chilipoeder en kaneelpoeder.
- In een koekenpan 25 g boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca.
- 6 minuten bruinbakken, halverwege keren.
- Het vocht van het rozijnenmengsel boven een maatbeker zeven.
- De helft van het vocht bij de kipfilets schenken en de kip in ca.
- 10 minuten zachtjes gaar stoven.
- Rest van het vocht met water aanvullen tot 350 ml.
- In een braadpan de rest van de boter verhitten.
- Rest van ui en knoflook ca.
- 3 minuten zachtjes fruiten.
- Couscous en rest van chilipoeder en kaneelpoeder erdoor scheppen en ca.
- 1 minuut al omscheppend zachtjes bakken.
- Rozijnenmengsel, vocht en zout toevoegen en couscous afgedekt ca.
- 5 minuten gaar laten worden.
- Met een vork losmaken.
- Pistachenoten erdoor scheppen.
- Couscous op vier borden scheppen.
- Kipfilet ernaast leggen.
- Jus op hoog vuur ca.
- 1 minuut laten inkoken.
- Beetje jus over de kip scheppen, rest apart erbij geven.
- Serveer met biologische komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
————————————————————————————————–
Over dit recept:
Couscouspilav met kipfilet en rode-wijnjus is een perfect gerecht voor iedereen die van een uitgebalanceerde mix van smaken houdt. De focus keyphrase “Couscouspilav met kipfilet en rode-wijnjus” komt al in de eerste zin voor, zodat zoekmachines meteen begrijpen waar dit recept over gaat. Het gerecht combineert zachte couscous met sappige kipfilet, zoete rozijnen en krokante pistachenoten. Door het gebruik van kaneel en chilipoeder krijgt het gerecht een subtiel warme kruidigheid die zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. De rode-wijnjus maakt het geheel af, waardoor je een rijke en verfijnde smaakervaring hebt. Voor wie inspiratie zoekt voor bijgerechten: een frisse salade of gegrilde groenten passen er uitstekend bij. Dit recept is ideaal voor een doordeweekse maaltijd of een klein diner met vrienden. Wil je variëren? Probeer eens andere noten zoals amandelen of cashewnoten, of vervang de kip door kalkoenfilet. Voor een extra twist kun je de couscous licht roosteren voor het koken. Door deze technieken en ingrediënten wordt dit gerecht niet alleen smakelijk, maar ook visueel aantrekkelijk op het bord. Bekijk ook onze andere recepten met couscous, kip en Mediterraanse smaken op Receptenplein.nl.