Cozze

(Mosselen op z'n Venetiaans)
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • ¼ liter olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gesnipperde
  • 1 handje peterselie versgesneden

Instructies

  • Was de mosselen.
  • Giet een flinke laag olie in een koekenpan die zo ruim is, dat alle mosselen erin passen en kunnen worden omgeschept.
  • Verhit de olie, schep er de mosselen (met schelp en al) in en laat ze, onder
  • voortdurend omscheppen, in 5-8 minuten gaar worden.
  • Schep er halverwege de gesnipperde knoflook en peterselie door.
  • Doe de mosselen met het bakvocht over in een ruime schaal en zet die op tafel.
  • Geef er een vers, in stukjes gesneden ciabattabrood bij.
  • Met wat citroensap kunt u de mosselen een wat zure smaak geven.
  • Dip tussentijds vooral veel met de ciabatta in het zilte bakvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië