Cozze
(Mosselen op z'n Venetiaans)
Ingrediënten
- 1 kg verse mosselen
- ¼ liter olijfolie
- 2 teentjes knoflook gesnipperde
- 1 handje peterselie versgesneden
Instructies
- Was de mosselen.
- Giet een flinke laag olie in een koekenpan die zo ruim is, dat alle mosselen erin passen en kunnen worden omgeschept.
- Verhit de olie, schep er de mosselen (met schelp en al) in en laat ze, onder
- voortdurend omscheppen, in 5-8 minuten gaar worden.
- Schep er halverwege de gesnipperde knoflook en peterselie door.
- Doe de mosselen met het bakvocht over in een ruime schaal en zet die op tafel.
- Geef er een vers, in stukjes gesneden ciabattabrood bij.
- Met wat citroensap kunt u de mosselen een wat zure smaak geven.
- Dip tussentijds vooral veel met de ciabatta in het zilte bakvocht.