Gekaramelliseerde Crème brûlée met Anijs en Koriander

Gekaramelliseerde Crème brûlée met Anijs en Koriander

Gekaramelliseerde Crème brûlée met Anijs en Koriander

Geniet van deze verrukkelijke crème brûlée met een verrassende twist van anijs en koriander. De knapperige gekarameliseerde suiker bovenop maakt dit dessert tot een perfect feestelijk afsluiter!
Porties: 4 personen
+ 1 nacht opstijven 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ronde schaaltjes
  • Verfbrander of grill

Ingrediënten

  • 5 dl slagroom
  • 2 ½ dl melk
  • 2 ½ vanillestokjes gespleten
  • Snufje gemalen steranijs
  • Snufje gemalen koriander
  • 6 eidooiers
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 115 gr kristalsuiker
  • 6 eetlepels rietsuiker licht fijngemalen
  • Karamelijs

Instructies

  • Breng de slagroom met de melk, vanillestokjes, steranijs en koriander aan de kook.
  • Klop de eidooiers los met de vanillesuiker en kristalsuiker.
  • Voeg een beetje van de hete melk toe aan het dooiermengsel en giet dit vervolgens terug in de pan met melk.
  • Verwarm op zacht vuur totdat het mengsel bindt, zonder te laten koken.
  • Zeef het mengsel om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Schraap het merg uit de vanillestokjes en voeg dit toe aan het roommengsel.
  • Laat het mengsel onder voortdurend roeren afkoelen en giet het vervolgens in ronde schaaltjes.
  • Zet de crème brûlée minstens 1 nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Bestrooi vlak voor het serveren de crème brûlée’s met rietsuiker.
  • Karamelliseer de suiker met een verfbrander of onder een hete grill totdat het goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de crème brûlée met caramelijs en puntjes gekarameliseerde filodeeg.
Zorg ervoor dat de suiker gelijkmatig gespreid is, zodat elke hap een knapperige bovenlaag heeft.
Wijnadvies:
Een licht zoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise past goed bij deze anijs- en koriandergeurige crème brûlée. Het evenwicht tussen de wijn en de gekarameliseerde suiker geeft een mooie balans.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 35 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst