Crêpes au caviar

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes au caviar

Crêpes au caviar

hartig, gevoerd flensje
Categorie Pannekoeken & Poffertjes, vis
Keuken Frankrijk
Totale tijd 50 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastje
  • kommen
  • lepels
  • vuurvaste schotel
  • messen
  • tafelgrill

Wat gaat er in

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 21/2 dl melk
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • boter
  • 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie

Hoe maak ik het klaar

  • Van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag maken, hiervan op de gewone wijze flensjes tweezijdig bakken, laten afkoelen.
  • Nu elk flensje absoluut rond pareren en op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar leggen, toevouwen (eventueel randen afplakken met wat eiwit) en telkens twee op vuurvaste schaal gedresseerd, onder hete grill even aan de buitenkant verwarmen.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) Gezouten schelvisiever + veel cayennepeper gebruiken;
2) Gepureerde kuit van de zgn. Engelse bokking gebruiken, afsmaken met
dillepoeder.