Crêpes aux fines herbes

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes aux fines herbes

Crêpes aux fines herbes

hartige, gevulde, kruidige flensjes
Categorie Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Frankrijk
Totale tijd 45 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastje
  • messen
  • lepels
  • hakmes
  • serveerschotel
  • slabak

Wat gaat er in

  • 300 g bloem
  • 3 dl water
  • snufje zout
  • 25 gboter
  • 3 eieren
  • 2 eiwitten
  • 15 g kervel
  • 15 g peterselie
  • 15 g selderie
  • 5 g rosmarijn
  • boter
  • 4 to maatjes
  • 1 dl mayonaise
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar

  • Van bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten een stevig flensjesbeslag maken.
  • Tevoren heeft men de verschillende kruiden zorgvuldig fijngehakt, deze voorzichtig door het beslag gemengd.
  • Op de gewone wijze bakt men nu f lensjes, welke na oprollen geserveerd worden met apart bijvoorbeeld een tomatensla.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) Kokskruiden gebruiken en wat speciaal aromazout;
2) Soortgelijk effect krijgt men met een handvol gefruite uitjes en wat
peterselie.