Crêpes de chandeleur

Crêpes de chandeleur

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Crèpes

  • 250 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • zout

Garnituur

  • ham
  • ontbijtspek
  • geraspte kaas
  • kerstomaatjes
  • peterselie
  • schenkstroop
  • jam
  • poedersuiker

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Doe in een kom de bloem, snufje zout, olie en de eieren.
  • Meng dit door elkaar.
  • Voeg een kwart van de melk toe.
  • Mix dit goed door elkaar met een handmixer of de keukenmachine.
  • Meng net zolang tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe.
  • Het beslag is nu klaar.
  • Laat het beslag nu minimaal een kwartier rusten!
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan.
  • Veeg met een keukenpapiertje de olie over de gehele bodem van de koekenpan.
  • Giet een dun laagje beslag in de pan.
  • Wals de pan een beetje rond zodat het beslag de gehele bodem van de pan bedekt.
  • Leg op het beslag het garnituur wat jij het lekkerst vindt.
  • Wij kozen voor stukjes ham, spek en geraspte kaas.
  • Zodra het beslag droog is aan de bovenzijde, draai dan de pannenkoek om.
  • Ik doe dat met behulp van een pannendeksel.
  • Laat de pannenkoek erop glijden.
  • Keer het deksel om boven de pan en laat de pannenkoek weer in de pan glijden.
  • Na een minuut of 4 is de andere zijde ook gaar.
  • Laat de pannenkoek op een bord glijden.
  • Leg er een tweede bord omgekeerd bovenop, om de pannenkoek warm te houden.
  • Bak de rest van de pannenkoeken, met het door jou gewenste garnituur, of naturel.
  • Leg de pannenkoek op een bord en garneer met wat halve kerstomaatjes en wat peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken