Crêpes Empire

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes Empire

Crêpes Empire

zoete, gegarneerde f lensjes
Categorie Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Frankrijk
Totale tijd 50 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

  • sauspannen
  • flensjespan
  • invetkwastje
  • schaaltjes
  • schotel
  • lepels
  • paletmes

Wat gaat er in

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • boter
  • 3 dl dikke vanillesaus
  • 75 g bitterkoekjes
  • likeurglas Curaçao
  • 1 blikje ananas
  • 1 dl bessengelei

Hoe maak ik het klaar

  • Van de gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjes bakken, alleen zo dun mogelijk.
  • Intussen heeft men een vanillesaus gemaakt met een vulling van verkruimelde bitterkoekjes o.i.d. en blokjes in Curaçao getrempeerde ananas.
  • De flensjes worden met een laag saus bedekt, opgerold en naast elkaar op een schotel gedresseerd en gegarneerd met een strookje rode bessengelei.
  • Warm serveren.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) De bitterkoekjes weglaten en ander, gemengd fruit gebruiken;
2) De flensjes vullen met bessencompote en flamberen met rum.