Crêpes Suzette van Astrid Veltman

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 1 ½ dl melk
  • 1 dl sinaasappellikeur Grand Marnier of Cointreau
  • 2 eetlepels olie
  • 125 gram boter
  • 125 gram fijne tafelsuiker
  • de fijngeraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
  • 2 dl slagroom geklopte

Instructies

voor de garnering:

  • dunne reepjes schil van 1 sinaasappel, kort gekookt
  • toefjes munt
  • Zeef de bloem en het zout boven een kom, maak er een kuiltje in en breek het
  • ei hierin.
  • Klop met en garde, voeg deel voor deel de melk toe en klop tot een glad
  • beslag.
  • Klop 1 eetlepel likeur door het beslag.
  • Verhit 1/2 eetlepel olie en schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net is
  • bedekt.
  • Bak de onderzijde in ± 1 minuut goudbruin, keer de crêpe en bak de andere
  • kant in 1/2-1 minuut goudbruin.
  • Bak op dezelfde manier nog 5 flensjes en vouw ze in vieren.
  • Verhit de boter en de suiker in een grote pan met dikke bodem tot een dikke
  • siroop.
  • Voeg 2 eetlepels likeur met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en
  • verwarm het geheel door en door.
  • Leg de flensjes dakpansgewijs in een pan en schep de saus erover.
  • Verwarm de rest van de likeur in een soeplepel boven het vuur (of in een
  • klein pannetje; zet dan wel de afzuigkap uit!), schenk de likeur over de
  • flensjes en steek de drank aan.
  • Verdeel de flensjes met de saus over de bordjes en garneer met de room,
  • reepjes sinaasappelschil en toefjes munt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken