Gevulde Zoete Flensjes

Porties: 4
Total time 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • liter melk
  • 100 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Jigger Crème de Cacao
  • Boter
  • 2 deciliter vanillesaus
  • 50 g couverture
  • 25 g bitterkoekjes
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een glad flensjesbeslag.
  • Voeg een scheut Crème de Cacao toe voor extra aroma.
  • Bak van dit beslag op de gebruikelijke manier de flensjes.
  • Tussen elk paar flensjes breng je een laagje vanille-chocoladesaus aan (gewone vanillesaus waaraan couverture en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd).
  • Dresseer de flensjes op een verwarmde schotel, bestrooi ze met poedersuiker en trek met een gloeiend ijzer overlangs strepen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie 1:

Maak een vulling van moccacrème en voeg een jigger notenlikeur toe.
Variatie 2:

Gebruik een gewone chocoladesaus met vulling van geraspte noot voor een andere smaakervaring.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk