Crevettes à la Calabraise
(Calabrese garnalen)
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- zout
- 2 ei
- peterselie
- 1 citroen
- 3 eetlepel(s) olie
- 2½ dl water
- 1 koffielepel jenever
- 250 gram garnalen
Instructies
- Zeef de bloem in een pan.
- Doe de olie en wat zout bij.
- Meng met de garde onder langzaam bijvoegen van het water en jenever.
- Zo ontstaat een Italiaans beslag.
- Dek de pan af met een doek.
- Zet ze au bain marie in een pan warm water en laat 3 uur rusten.
- Klop nu de eiwitten stijf en meng voorzichtig door het beslag.
- Leg de garnalen in het beslag.
- Schep ze er een voor een uit met een eetlepel.
- Frituur ze in een frituurpan van 175 C.
- Haal ze eruit als ze bruin zijn en naar boven komen.
- Laat op keukenpapier uitlekken.
- Serveer warm met peterselie en schijfjes citroen.