Crostini di fegtini

toastjes met kippenlevers
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor ca 15 stuks

  • 10 kippenlevertjes
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram ontbijtspek mager / fijngesneden
  • 1 stukje citroenschil fijngesneden
  • ½ theelepel citroensap
  • 1 theelepel kappertjes
  • zout
  • peper
  • witte wijn
  • 1 stokbrood in 15 plakken
  • kippenbouillon

Instructies

  • Maak de levertjes schoon en halveer ze.
  • Bak de ui in de olie zachtjes ± 5 minuten.
  • Voeg het ontbijtspek en de levertjes toe en bak ze ± 5 minuten mee tot de levertjes bijna gaar zijn.
  • Neem de levertjes dan uit de pan, hak ze fijn en doe ze in de pan terug.
  • Voeg de citroenschil, het citroensap, de kappertjes, zout en peper toe en bak het mengsel nog even door (voeg, als het mengsel te droog wordt, eventueel een scheutje witte wijn toe).
  • Doop de plakken stokbrood aan één kant licht in de bouillon om het oppervlak nèt vochtig te maken en smeer het levermengsel op de broodjes.
  • U kunt de plakjes stokbrood ook eerst roosteren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Italië