Crostini met gorgonzola en prei

Crostini met Gorgonzola en Prei

Porties: 12
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 100 g prei in ringen gesneden
  • 12 crostini
  • 100 g Gorgonzola kaas in 12 plakjes

Instructies

  • Bak het rundergehakt rul in een pan.
  • Voeg tijdens het bakken de gedroogde oregano, 1/4 theelepel zout en naar smaak peper toe.
  • Voeg de preiringen toe en bak ze 2 minuten zachtjes mee met het gehakt.
  • Spreid de crostini uit op een schaal.
  • Verdeel het gehakt over de crostini.
  • Leg op elke crostini een plakje Gorgonzola kaas.
  • Serveer de crostini met Gorgonzola en prei direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze crostini met Gorgonzola en prei passen goed bij een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Hun frisse smaken en lichte zuurgraad vormen een mooie aanvulling op de romige Gorgonzola en de hartige prei.

Voedingswaarden

Calories: 114 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Rundvlees
Land van herkomst Italië