Crostini met kippenleverpastei

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kippenlever
  • 150 gram kippemaagjes en -hartjes
  • 100 gram ontbijtspek
  • 50 gram Parmaham
  • 300 gram verse worst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram ui gesnipperde
  • 3 teentjes knoflook geperste
  • 100 gram bleekselderij gesnipperde
  • 3 Ansjovis filets fijngehakte
  • 1 eetlepel kappertjes fijngehakte
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes verse
  • 1 schijf geschilde sinaasappel
  • 1 schijf geschilde citroen
  • 3 eetlepels rode wijn
  • 50 gram boter
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • peterselie en jeneverbessen voor de garnering

Instructies

  • Was de kippenlevertjes, -maagjes en -hartjes zorgvuldig, maak ze schoon en dep ze met keukenpapier droog.
  • Snijd het spek en de ham in zeer kleine blokjes.
  • Verwijder de velletjes van de verse worst.
  • Verhit de olie en bak alles hierin enkele minuten.
  • Bak de ui, knoflook en bleekselderij enkele minuten mee.
  • Voeg de ansjovis, kappertjes, jeneverbessen, rozemarijn, sinaasappel- en citroenschijf toe en schep het geheel op matig vuur even om.
  • Schenk er de rode wijn bij en smoor het geheel onder voortdurend roeren tot de massa bruin en gaar is geworden.
  • Voeg eventueel nog wat wijn toe.
  • Laat de vleesmassa enigszins afkoelen en maal het vervolgens in de keukenmachine.
  • Verhit de boter, verwarm de vleesmassa hierin en laat het geheel weer afkoelen.
  • Roster het brood, bestrijk het met de kippenleverpastei, snijd het diagonaal tweemaal door en garneer met peterselie en jeneverbessen.
  • Serveer met groene en zwarte olijven en kerstomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Italië