Crostini met kippenleverpastei
Ingrediënten
- 300 gram kippenlever
- 150 gram kippemaagjes en -hartjes
- 100 gram ontbijtspek
- 50 gram Parmaham
- 300 gram verse worst
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram ui gesnipperde
- 3 teentjes knoflook geperste
- 100 gram bleekselderij gesnipperde
- 3 Ansjovis filets fijngehakte
- 1 eetlepel kappertjes fijngehakte
- 1 theelepel jeneverbessen
- 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes verse
- 1 schijf geschilde sinaasappel
- 1 schijf geschilde citroen
- 3 eetlepels rode wijn
- 50 gram boter
- 8 sneetjes wit casinobrood
- peterselie en jeneverbessen voor de garnering
Instructies
- Was de kippenlevertjes, -maagjes en -hartjes zorgvuldig, maak ze schoon en dep ze met keukenpapier droog.
- Snijd het spek en de ham in zeer kleine blokjes.
- Verwijder de velletjes van de verse worst.
- Verhit de olie en bak alles hierin enkele minuten.
- Bak de ui, knoflook en bleekselderij enkele minuten mee.
- Voeg de ansjovis, kappertjes, jeneverbessen, rozemarijn, sinaasappel- en citroenschijf toe en schep het geheel op matig vuur even om.
- Schenk er de rode wijn bij en smoor het geheel onder voortdurend roeren tot de massa bruin en gaar is geworden.
- Voeg eventueel nog wat wijn toe.
- Laat de vleesmassa enigszins afkoelen en maal het vervolgens in de keukenmachine.
- Verhit de boter, verwarm de vleesmassa hierin en laat het geheel weer afkoelen.
- Roster het brood, bestrijk het met de kippenleverpastei, snijd het diagonaal tweemaal door en garneer met peterselie en jeneverbessen.
- Serveer met groene en zwarte olijven en kerstomaatjes.