Crostini met paprika en mozzarella

Gegrilde Crostini met Paprika en Mozzarella

Porties: 12 stuks
Total time 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 geroosterde paprika uit pot in kleine stukjes
  • 12 crostini
  • 12 bolletjes minimozzarella kaas
  • 12 blaadjes basilicum

Instructies

  • Verwarm het grillelement van de oven voor.
  • Bak het rundergehakt rul in een pan.
  • Voeg tijdens het bakken de gedroogde Italiaanse kruiden, paprika, 1/2 theelepel zout en peper toe.
  • Spreid de crostini uit op een bakblik.
  • Verdeel het gehakt over de crostini.
  • Leg op elk stukje gehakt een bolletje minimozzarella.
  • Schuif het bakblik 10 cm onder de grill in de oven en laat de kaas smelten gedurende enkele minuten.
  • Garneer elke crostini met een blaadje basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegrilde crostini met paprika en mozzarella direct als warme hapjes.
Deze gegrilde crostini met paprika en mozzarella passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot. Hun fruitige aroma’s en milde tannines vullen de smaken van het gerecht aan.

Voedingswaarden

Calories: 128 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 7 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Rundvlees / Warme hapjes
Land van herkomst Italië