Cupcakes van Sofie Dumont
Ingrediënten
- 250 g boter
- 200 g suiker
- 50 g honing
- 250 g eieren
- 250 g bloem
- vanillestok
- snuifje bakpoeder
- Versiering:
- suikerpasta ook gekend als rolfondant ook marsepein is mogelijk, gebruik je fantasie
Instructies
- Roer de boter tot een crème.
- Roer de suiker onder de boter en klop luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe meng ze telkens goed onder de massa.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel het onder het beslag zonder het al te lang te mengen.
- Je kan ook altijd een deel eieren en een deel bloem alternerend bij het boter/suikermengsel mengen.
- Zet papieren cupjes open.
- Je kan er twee in elkaar zetten zodat ze niet meteen ‘openvallen’.
- Of je kan papieren cupjes in een zogenaamde metalen of siliconen muffinvorm plaatsen.
- Vul een spuitzak met het cakebeslag en spuit de cups voor 2/3 vol.
- Bak de cups in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
- Check met een houten saté-stokje of breipriem of de cakejes voldoende gebakken zijn.
- Als er geen deeg meer aan blijft plakken zijn ze gaar.
- Zet ze nadien op een rooster en laat afkoelen.
- Er zijn honderden manieren om je cupcakes af te werken.
- Versier de cupcakes naar hartelust met marsepein of rolfondant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
Voeg de eieren steeds één voor één toe. Zo kan de boter het vocht geleidelijk opnemen. Zoniet bestaat gevaar voor schiften.