Suikerpasta

of rolfondant
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg poedersuiker
  • 10 gelatineblaadjes
  • 100 ml water
  • 100 g witte chocolade

Instructies

  • Smelt de chocolade op lage stand in de microgolf, voeg de geweekte gelatine en de rest van het water toe.
  • Roer en werk er tenslotte de bloemsuiker onder.
  • Kneed de pasta tot een glad geheel en bewaar in plasticfolie tot gebruik.
  • De witte pasta kan je zelf één of meerdere kleurtjes geven met voedingskleurstof.

Notities / Tips / Wijnadvies

In de handel kan je kant-en-klaar suikerpasta of rolfondant kopen. Soms wit, maar meestal ook al in diverse kleuren. Wil je zelf suikerpasta maken, dan kan dat. Dit recept voor suikerpasta zorgt er voor dat de pasta na verloop van tijd zal verharden. Maar je hebt natuurlijk ruimschoots de tijd om je cupcakes naar hartelust te versieren.
————————————————————————————————–