Bouillon:
Laat in een grote pan de uien en de knoflook in 2 eetlepels olie ± 5 minuten zachtjes
bakken.
Voeg 2 theelepels zout, de koriander, komijn, kemirie, garnalenpasta en kurkuma toe
en bak die omscheppend ± 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, 5 dl water, de suiker, het citroengras, de salam, laos en kip toe en
kook de kip in 45-69 minuten zachtjes gaar.
Schep de kip uit de bouillon en snijd het vlees in reepjes.
Breng de bouillon met zout op smaak.
Kook de lontong in het zakje in ruim water in ± 45 minuten gaar.
Laat hem in het zakje afkoelen, knip het zakje open en snijd de rijst in blokjes.
Bak de blokjes tahoe in 2 eetlepels olie (in gedeelten) in ± 5 minuten knapperig en
laat ze op keukenpapier uitlekken.
Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
Bak de kipreepjes In 2 eetlepels olie in 5-8 minuten goudbruin.
Voeg de taugé en de koriander toe en bak die 1 minuut mee.
Leg de blokjes lontong in diepe borden en verdeel daarop de noedels, het kipmengsel
en de tahoe.
Schenk er wat bouillon over en garneer de noedels met gebakken uitjes, ringetjes
peper en lente-ui.