Custard met garnalen, shii-take en kip
Ingrediënten
- dashi Japanse basisbouillon, in droge vorm verkrijgbaar
- 3 eieren
- 6 shii-takepaddestoelen stelen verwijderd
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- 200 gram kipfilet in reepjes
- 6 grote of 12 kleine gepelde rauwe gamba's
- sprietjes bieslook of taisoy
- 6 ovenvaste kommetjes van ± 1 dl inhoud en een braadslee of diepe
- ovenschaal waar ze naast elkaar in passen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak 2 dl dashibouillon volgens de aanwijzing op de verpakking en laat
- afkoelen.
- Breek de eieren, klop ze los en laat staan tot het schuim verdwijnt.
- Snijd met een scherp mesje een stervorm in de shii-takes.
- Meng de bouillon met de sojasaus en de mirin en breng eventueel verder op
- smaak met zout.
- Meng het bouillonmengsel door de eieren.
- Leg in iedere kom reepjes kip, een gamba en een shii-take.
- Schenk het bouillon-eimengsel erover en laat de ingrediënten een stukje
- boven het eimengsel uitsteken.
- Breng in de braadslede een laag water aan de kook, zet de kommen erin
- (deze staan nu half onder water), dek ze af met aluminiumfolie waarin
- enkele gaatjes zijn geprikt en laat de custards in het midden van de oven
- in 10-15 minuten gaar worden.
- Serveer ze zo heet mogelijk, bijvoorbeeld als bijgerecht bij de sobanoedels
- en spinazie of bij de rijstvelrolletjes met groenten.