Custard met garnalen, shii-take en kip

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • dashi Japanse basisbouillon, in droge vorm verkrijgbaar
  • 3 eieren
  • 6 shii-takepaddestoelen stelen verwijderd
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • 6 grote of 12 kleine gepelde rauwe gamba's
  • sprietjes bieslook of taisoy
  • 6 ovenvaste kommetjes van ± 1 dl inhoud en een braadslee of diepe
  • ovenschaal waar ze naast elkaar in passen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak 2 dl dashibouillon volgens de aanwijzing op de verpakking en laat
  • afkoelen.
  • Breek de eieren, klop ze los en laat staan tot het schuim verdwijnt.
  • Snijd met een scherp mesje een stervorm in de shii-takes.
  • Meng de bouillon met de sojasaus en de mirin en breng eventueel verder op
  • smaak met zout.
  • Meng het bouillonmengsel door de eieren.
  • Leg in iedere kom reepjes kip, een gamba en een shii-take.
  • Schenk het bouillon-eimengsel erover en laat de ingrediënten een stukje
  • boven het eimengsel uitsteken.
  • Breng in de braadslede een laag water aan de kook, zet de kommen erin
  • (deze staan nu half onder water), dek ze af met aluminiumfolie waarin
  • enkele gaatjes zijn geprikt en laat de custards in het midden van de oven
  • in 10-15 minuten gaar worden.
  • Serveer ze zo heet mogelijk, bijvoorbeeld als bijgerecht bij de sobanoedels
  • en spinazie of bij de rijstvelrolletjes met groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan