DAGING SMOOR IN DE SLOW COOKER

Daging smoor in de slow cooker

Voorbereidingstijd 15 minuten
in de slowcooker 5 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen in grove stukken gesneden
  • 3 flinke uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek meer of minder naar smaak
  • 25 gram kemirienoten
  • 2 afgestreken theelepel djinten
  • 2 afgestreken theelepel ketoembar
  • ½ kop ketjap manis
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 afgestreken eetlepels palmsuiker of donker bruine suiker
  • 8 kruidnagels
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 afgestreken eetlepels zout
  • arachideolie om te bakken

Instructies

  • Uien en knoflook in een mixer snipperen.
  • Kemirienoten in vijzel of met mes fijnhakken.
  • Olie in een vleespan verhitten en het vlees in 2 à 3 keer dichtschroeien.
  • Haal het vlees uit de pan en leg dit in de slow cooker (nog even zonder deksel) met de stand op HIGH.
  • Fruit de uien, knoflook, kemirienoten in de rest van de olie in de vleespan tot de uien zacht zijn. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer even door.
  • Schep dit (de boemboe) op het vlees (geen water erbij) en roer even door.
  • Voeg eventueel nog wat extra ketjap bij.
  • Het moet lekker donker zijn.
  • Laat alles nu ca. 1 uur op HIGH koken en zet de slow cooker dan 4,5 uur op LOW.

Notities / Tips / Wijnadvies

P.S.
Mijn ervaring tot nu toe is dat als je het vlees meteen op LOW zet het zo'n 'gekookt' prutje wordt.
DAGING SMOOR IN DE SLOW COOKER
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Slowcooker / Vlees
Land van herkomst Indonesië