Daube Van Zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik zalm
  • 24 gelatinebladeren
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 kopje azijn
  • 1 dl water
  • enkele schijfjes citroen

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel foelie
  • 3 laurierbladeren
  • peterselie

Instructies

  • De kruiden en de ui worden ca. 30 min. gekookt in water.
  • Dan wordt dit gezeefd en de azijn en zalm worden nu aan de bouillon toegevoegd.
  • Dan de gelatine blaadjes toevoegen en net zolang roeren tot de blaadjes zijn opgelost.
  • Alles in een vorm gieten om af te laten koelen en stijf te worden.
  • De daube wordt daarna uit de vorm gehaald en gegarneerd met enkele schijfjes citroen en peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst Indonesië