Deense mosselen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 50 gram boter
  • 5 ui
  • ½ liter droge witte wijn
  • ½ theelepel karwijzaad
  • 5 jeneverbessen
  • 1 potje crême fraiche
  • 4 cl Aquavit
  • peper
  • zout
  • suiker

Instructies

  • Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter tot ze glazig zijn.
  • Blus met de wijn en laat alles even opkoken.
  • Voeg het karwijzaad en de jeneverbessen toe en laat het geheel op middelhoog vuur 10 minuten koken.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 tot 15 minuten op groot vuur tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een voorverwarmde schaal.
  • Laat het kooknat wat inkoken, voeg de crème fraîche toe en breng met Aquavit, peper, zout en suiker mild op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Denemarken