Deense mosselen

      Geen reacties op Deense mosselen

 

Deense mosselen

Categorie met vis
Keuken Denemarken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 3 kg mosselen
  • 50 gr boter
  • 5 ui
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • 5 jeneverbessen
  • 1 potje crême fraiche
  • 4 cl Aquavit
  • peper
  • zout
  • suiker

Hoe maak ik het klaar

  • Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter tot ze glazig zijn.
  • Blus met de wijn en laat alles even opkoken.
  • Voeg het karwijzaad en de jeneverbessen toe en laat het geheel op
  • middelhoog vuur 10 minuten koken.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 tot 15 minuten op groot vuur
  • tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een
  • voorverwarmde schaal.
  • Laat het kooknat wat inkoken, voeg de crême fraîche toe en breng met
  • Aquavit, peper, zout en suiker mild op smaak.