Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 6 ei
- 75 gram poedersuiker
- 1 pakje Vanillesuiker Bourbon
- 6 ei
- 75 gram suiker
- 160 gram gezeefd meel
Om te besmeren:
- een beetje abrikozenjam
Voor het beleg:
- ongeveer 12 ingemaakte halve peren laten uitlekken
Voor de vulling:
- ½ liter room
- 4 eetlepel(s) poedersuiker
- 5 blaadjes Gelatine
- 3 eetlepel(s) brandewijn
- 50 gram hazelnootpasta
Om te bestrooien:
- een beetje cacaopoeder
- een beetje poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor.
- Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op.
- Klop het eiwit en de suiker stijf (snijproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel.
- Zeef het meel hierover en schep het onder.
- Verdeel het deeg in twee helften en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).
- Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten.
- Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak.
- Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.
- Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm.
- Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit.
- Besmeer één groot ovaal met jam, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.
- Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee.
- Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de brandewijn.
- Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de brandewijngelatine door elkaar.
- Meng de overige brandewijngelatine met de rest van de slagroom door elkaar.
- Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren.
- Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan.
- Smeer vervolgens de brandewijnroom over de koepel.
- Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.