Dhal

Dhal

Indische linzenschotel
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 5 centimeter gember geraspt
  • 2 eetlepel koriander blad en stelen
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 1 eetlepel curry poeder mild of pittig naar smaak
  • 200 gram rode linzen gewassen
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 gram tomaat
  • 50 gram bevroren spinazie
  • peper & zout

Ook nodig:

Instructies

  • Vet de slowcooker licht in.
  • Do eerst de bouillon en de tomaten in de pan en daarna alle andere ingrediënten.
  • 6-8 uur op laag.
  • Check af en toe tijdens het garen dat de linzen niet geheel droog aan het koken zijn. evt wat extra water toevoegen.
  • Garneer met chilies en verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met een naanbrood of rijst. En voor de niet-vegetariers: een stukje tandoori kip smaakt er heel erg goed bij!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Slowcooker
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch