Dobin Mushi soep

      Reacties uitgeschakeld voor Dobin Mushi soep

Dobin Mushi soep

Japanse soep met vis en kip
Categorie met kip, met vis, Soep
Keuken Japan
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 4 garnalen (ontdooid)
  • 150 gr kip
  • 1 liter dashi (Japanse visbouillon, instant)*
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels sake
  • 12 gingkonootjes
  • 4 shii-take paddestoelen
  • 1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers)

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.
  • Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de soep ± 15 minuten koken.
  • Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer hem direct..

Tips / Opmerkingen

Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingrediënten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken.