Doesburgse Mosterdsoep
Ingrediënten
- 200 gram mager gerookt spek
- 40 gram boter
- 1 ui
- 60 gram bloem
- ½ liter melk
- ½ liter water
- 3 Eetlepels Doesburgse mosterd
- 1 prei
- peper
Instructies
- Snijd het spek in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de prei heel fijn.
- Smelt de boter in een pan en voeg de spekblokjes en de gesnipperde ui toe.
- Laat het geheel zachtjes uitbakken, zodat de ui niet verbrandt.
- Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad.
- Laat het mengsel even garen zonder dat de bloem verkleurt.
- Voeg al roerend voorzichtig het water en de melk toe en laat het doorkoken tot de soep licht gebonden is.
- Voeg nu de mosterd en peper naar smaak toe.
- Roer het geheel glad en kook nog heel even door.
- Voeg vlak voor het serveren de prei toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg samen met de mosterd een scheut room toe.